Джерелом інфекції можуть бути людина або тварина (хворі та носії).Dec 24, 2020
Найбільш сприятливим середовищем для розвитку стафілококів є молочні продукти, кондитерські вироби з кремом, м'ясопродукти, паштети, салати тощо. зараження харчових продуктів патогенними стафілококами є людина та тварини.
Незважаючи на бурхливий початок, тривалість захворювання 1-2 дні. Особливо тяжко захворювання протікає у дітей. Джерелом стафілококової токсикоінфекції є такі харчові продукти – м'ясні та рибні страви, молоко, сир, соуси, пудинги, але основним продуктом є кондитерські вироби з кремом.
Переносники – Це люди, в організмі яких живе бактерія, але симптоми відсутні. Переносники можуть переносити бактерії руками з носа до інших частин тіла, іноді викликаючи зараження. Найчастіше переносниками є пацієнти, які перебувають у лікарні, або люди, які працюють у лікарні.