Хто може бути джерелом зараження харчових продуктів стафілококом?

Джерелом інфекції можуть бути людина або тварина (хворі та носії).Dec 24, 2020

Найбільш сприятливим середовищем для розвитку стафілококів є молочні продукти, кондитерські вироби з кремом, м'ясопродукти, паштети, салати тощо. зараження харчових продуктів патогенними стафілококами є людина та тварини.

Незважаючи на бурхливий початок, тривалість захворювання 1-2 дні. Особливо тяжко захворювання протікає у дітей. Джерелом стафілококової токсикоінфекції є такі харчові продукти – м'ясні та рибні страви, молоко, сир, соуси, пудинги, але основним продуктом є кондитерські вироби з кремом.

Переносники – Це люди, в організмі яких живе бактерія, але симптоми відсутні. Переносники можуть переносити бактерії руками з носа до інших частин тіла, іноді викликаючи зараження. Найчастіше переносниками є пацієнти, які перебувають у лікарні, або люди, які працюють у лікарні.

Related Post

Андрогель коли з'явитьсяАндрогель коли з'явиться

Коли настає ефект від Андрогеля? Основними активними метаболітами тестостерону є дигідротестостерон та естрадіол. Після припинення лікування концентрація тестостерону починає знижуватися приблизно через 24 години після останнього нанесення.. Концентрація повертається до