Домашня свиня є однією з найважливіших сільськогосподарських тварин. Від забою тварини отримують м’ясо, шкіру, сало та різні фармакологічні інгредієнти, зокрема – панкреатин. Щетина свині здавна слугувала для виготовлення пензлів і малярних щіток.
Породи свиней У всьому світі налічується близько ста порід свиней. За продуктивністю всі породи діляться на групи: М’ясні та м’ясо-беконні: Дюрок, Ландрас, Уржумська, Естонська беконна, Донська м’ясна, Скоростигла м’ясна.
Зі свинини готують борщі, щі, розсольники, котлети, рагу, холодець, шашлик, шніцелі, ескалопи, ятерніце та інші страви; її використовують (навпіл із яловичиною) для приготування пельменів.