Під час виготовлення кондитерських виробів мальтодекстрин застосовують для регулювання технологічних властивостей напівфабрикатів і готової продукції, він має функції стабілізатора структури харчових мас, загусника, вологоутримувального агента, регулювання солодощі, сполучного компонента.
Класичною пропорцією додавання мальтози до молодого пива (тільки-но відбродило, розлите по пляшках для карбонізації) є: приблизно 5-15% від маси зброджуваного екстракту і залежно від того, яку щільність кінцевого напою Ви бажаєте отримати. 1 кг / мішок 25 кг.
Мальтодекстрин використовується як вуглевод у дитячих сумішах, зокрема в безлактозних сумішах для малюків, які не переносять лактозу. Також він застосовується як згущувач їжі в шлунку дитини, що перешкоджає її закиданню зі шлунку в стравохід і ротову порожнину, тобто відрижкам.