Що відбувається? Під час випікання випаровується велика кількість вологи, утворюється пара. Тісто має менш в'язку текстуру, стає менш еластичним, і воно не може якісно розтягнутися зсередини, тому утворюються глибокі тріщини на поверхні. еклерів та профітролей.Mar 18, 2021
Пекіті еклери 15 хвилин при 200°C, а потім зменште температуру до 180°C і допікайте ще 25 хвилин. Звичайно, відкривати духовку у процесі випікання не можна. Готові палички дістаньте з духовки, дайте їм охолонути до кімнатної температури.
А ось для еклерів та інших виробів із заварного тіста, а також при випіканні кексів або масляних бісквітів, краще використовувати режим «Верх-низ» без вентилятора, оскільки гаряче обдування часто призводить до того, що еклери та кекси в процесі випічки тріскаються та рвуться.
Перед випіканням змащують олія какао і тоді не лопаються.