Шкода свіжого соку, особливо при зловживанні, полягає в тому, що він здатний руйнівно діяти на зубну емаль, призводити до гіпервітамінозу, алергічних реакцій. Через високий вміст цукру фреші рекомендується обмежувати людям із цукровим діабетом.
До того ж сирий буряковий сік відразу після приготування пити не можна, тому що він містить подразнюючі шлунково-кишковий тракт речовини, і може викликати спазм кровоносних судин. Тому спочатку сік повинен відстоятися у холодильнику 2-3 години. За цей час всі шкідливі сполуки зникнуть.
В результаті часто вживання свіжих фруктових соків підвищує ризик розвитку діабету другого типу, інсулінорезистентності та інших проблем із метаболізмом. Якщо в організм надходить більше фруктози, ніж необхідно для вироблення енергії, зайва частина відкладається у жир.