І весь цей час у теплі можуть розмножуватися бактерії, які викликають харчове отруєння. Холод не вбиває їх — лише зупиняє зростання. Крім того, присутність гарячого посуду в холодильнику може підвищити температуру в камері, що призведе до псування та інших продуктів.
За всією логікою, холодильник як вкотре створений з метою охолоджувати продукти. Тому незрозуміло, можна, можливо розміщувати там гаряче чи ні. Але все ж таки, потрібно запам'ятати одне головне правило: гарячі і навіть просто теплі продукти не рекомендується розміщувати в холодильникудоки вони не охолонуть до кімнатної температури.
Продукти можуть зіпсуватися Якщо поставити в холодильник щось гаряче, воно почне виділяти пару, а той, у свою чергу, осідатиме на продуктах у вигляді конденсату, тобто крапельок води. А зайва волога призведе до того, що вони втратять колишній смак або зовсім зіпсуються.