Наших мам та бабусь вистачає удар, коли їхні діти та онуки з'їдають хвостики від хінкалі, їм пророкують негайний заворот кишок. Хінкалі варять в середньому 10-15 хвилин: цього часу вистачає, щоб самі хінкалі приготувалися, але недостатньо, щоб зварився товстий хвостик, де сходяться всі складки.
Чи можна їсти хвостики? Хвостики є не потрібно. Це досить щільний шар тіста, який не проварюється, тож усередині хвостики залишаються практично сирими. Це не дуже добре для шлунка, тому краще залишати їх на тарілці.
Приєднуйтесь! «Хінкалі – це самодостатня страва, їх не можна є гарячими, оскільки бульйон, що знаходиться всередині, може спричинити опік. Вони мають трохи охолонути», — зазначає Мамія Джоджуа. Однак повністю дати їм охолонути не можна, інакше страва втратить свій смак.
Хінкалі їдять руками, без ножа та вилки. Візьміть мішечок за хвостик великим і вказівним пальцем, виберіть край апетитніше, відкусіть. Випийте м'ясний бульйон із мішечка. З'їжте фарш і тісто у кілька укусів.