У плода багато простих цукрів – фруктози і глюкози, тому з особливою обережністю потрібно ставитися до їхнього вживання людьми, які страждають від цукрового діабету як першого, так і другого типу. Вживання абрикосів може спровокувати різкі стрибки цукру, особливо натщесерце, що може погіршувати загальний стан .8 Jul 2022
В абрикосі містяться лимонні та яблучні кислоти, тому плід може подразнювати слизову і провокувати печію. Навіть у здорових людей абрикоси здатні викликати діарею або бродіння. Якщо їх з’їсти більше, ніж слід, буде ефект як від проносного, зазначає дієтолог. Денна норма – до 200-300 грамів на день.
Свіжі та сушені плоди абрикоса мають послаблювальну, слабку сечогінну, загальнозміцнювальну, протиатеросклеротичну дію, поліпшують обмін речовин і кровотворення, є джерелом вітамінів групи В, аскорбінової кислоти, калію, заліза. Клітковина, що міститься в абрикосі, захищає від раку товсту кишку.
Не варто поєднувати їх з іншими фруктами та ягодами і їсти на ніч. Переїдання абрикосами може спричинити розлад шлунка та діарею, а в нічний час – метеоризм і здуття живота.