Італійська назва maccarone/maccherone походить від слова ammaccare – «розбити, роздавити», і є посиланням на спосіб виготовлення основного інгредієнта, мигдального борошна. Готовий виріб м'який, з гладкою поверхнею, тане у роті.
Марко Ароні Цей заклад став улюбленим місцем неаполітанців, а її господар, збивши пристойний стан, вклав його у будівництво першої у світі фабрики з виробництва незвичайної продукції. Звали цього вдалого підприємця Марко Ароні, а страву, звичайно, назвали "макарони", зіставивши ім'я та прізвище "винахідника".
Макаронні вироби | |
---|---|
італ. Pasta | |
Макарони — один із видів макаронних виробів | |
Країна походження | Королівство Італія Китай |
Компоненти |
Будь-які інші макаронні вироби англійською називаються, звичайно ж, "pasta," а "macaroni and cheese" – це зовсім певна, конкретна страва, яку краще, напевно, було б назвати "макарони у сирному соусі. За формою це обов'язково повинні бути ріжки (elbows), принаймні в класичному варіанті.