Швидше за все ви недостатньо добре зачистили відсік від зайвих плівок і сухожилля, готували його в маленькому посуді за дуже високої температури. Можливо, ви перетримали м'ясо або, навпаки, готували його надто мало. Але найпоширеніша помилка, за якої м'ясо виходить жорстким, його неправильне використання.
Як приготувати м'ясо м'яким та соковитим?
- Вибирайте відповідне м'ясо Найпростіший спосіб приготувати м'ясо м'яким і соковитим – взяти той висівок, який сам по собі є досить м'яким. …
- Не забувайте про сіль Під впливом солі білки денатуруються так як і під впливом кислоти. …
- Дайте м'ясу відпочити
21 May 2018
Для розм'якшення м'ясних волокон можна використовувати кефір, майонез та тан. У рідину незайве додати сіль та спеції за смаком. М'ясні скибочки опускають у маринад на 6-8 годин. Після замочування шматки можна не обтирати, а відразу смажити на вогні чи сковороді.