Чому луснув хліб?

Хліб випікався за дуже високої температури, відразу ж затвердів зверху, але залишився сирим усередині. Тріщини в цьому випадку – місця "прориву" водяної пари. Температура, яка підходить для випікання великих гладких виробів із дріжджового тіста – 170-175°С (залежно від розміру).Feb 19, 2008

Погано прогрітий камінь – це спочатку нижча температура знизу і вища зверху і з боків протягом усього часу випічки. Холодний камінь призведе до порушення відразу кількох умов випічки і призведе до дефектів формування як кірки, форми хліба загалом, так і м'якуша.

Як ви пам'ятаєте, житнє тісто не еластичне і не вміє тягнутися, тому при випічціКоли тісто починає збільшуватися в обсязі, будь-яка нерівність, зазубрина, складочка і зморшка на поверхні житнього тіста призводить до тріщини. Також тріщини на кірці можуть виникати через густу консистенцію тіста.

Якщо в хлібі мало жирів, він швидко висихає і, отже, легко кришиться. У такому випадку, просто додайте в тісто 2 – 3 столові ложки олії. Якщо ваш рецепт включає маргарин, використовуйте тільки перевірені марки, що відповідають стандартам якості та вмісту жирів.

Related Post

Що входить до обов'язків перекладача?Що входить до обов'язків перекладача?

Перекладає наукову, технічну, суспільно-політичну, економічну та іншу спеціальну літературу, патентні описи, нормативно-технічну та товаросупровідну документацію, матеріали листування із зарубіжними організаціями, а також матеріали конференцій, нарад, семінарів тощо. Топ-10 максимальних зарплат

Яке значення має мова у житті людини?Яке значення має мова у житті людини?

Мова – найважливіший засіб спілкування, за допомогою якого люди передають один одному свої почуття та думки. Завдяки мові, у суспільстві формується єдність та рівність. У суспільствах, сформованих людьми, які не