Чому Кіш так називають?

Родом киш, якого ще називають кіш-лорен, із провінції Лотарінгія. Історично цей регіон поперемінно знаходився то у Франції, то у складі Німеччини, тому німецький вплив на місцеву кухню тут очевидний. Назва страви «quiche» походить від німецької «Kuche», що перекладається як «пиріг».

Кіш (фр. quiche від нього. Kuchen – пиріг) – страва французької кухні.

Якщо підсумувати все прочитане, то для тарта використовують пісочне тісто, а для киша рубане. Ну а головне правило, яке об'єднало всіх – це заливання. Для куша використовують яєчно-сирну заливку, а в тартах яєць не повинно бути.

Розстібайте — відкритий пиріг з нездобного дріжджового тіста з різними начинками. Шаньга – круглі відкриті пиріжки, назва особливого роду коржів з дріжджового житнього, житньо-пшеничного та пшеничного тіста з різними начинками-намазками.

Related Post

Що таке автономія людини?Що таке автономія людини?

Автономність у психологічному розумінні можна визначити як таку собі соціально-психологічну якість, що дозволяє людині діяти незалежно від внутрішніх та зовнішніх установок, демонструючи здатність до самостійності, а автономія визначається як потреба