Наливаючи воду із самовару через краник, не відбувається збовтування та перемішування води з осадком.. В результаті, заварений чай виходить чистим, без будь-яких домішок, а отже й смачнішим. Крім того, за рахунок м'якості води, чайне листя розкривається максимально.
З самовару ми отримуємо тільки м'яку, смачну, корисну воду, а після чаювання зливаємо важку воду з опадами, що осіли нижче рівня крана. самовару. Крім чудових смакових якостей, така вода краще засвоюється людським організмом.
Для початку необхідно зняти трубу з самовару, повернути на місце конфорку, і поставити на неї порожній чайник для його прогріву. Трохи згодом самовар починає шуміти – це означає, що вода закипіла і можна, можливо починати заварювати чай. Зняти зігрітий чайник, заварити в ньому чай, і разом із самоваром поставити на стіл.
Вода в самоварі м'якший і приємніший на смак, і до того ж він довше зберігає температуру. Ваш чай буде завжди гарячим та ароматним. Ще одне головне відмінність самовару від чайника полягає у наявності краніка. Процес наливання окропу просто захоплює будь-яку людину.