Чому гречку краще не варити?

Щоб зберегти в гречці все-все корисні властивості, її слід не варити, а запарювати. Заливаєте окропом крупу в термосі або в каструлі.

Олена: Що стосується часу дня, коли краще їсти гречку, безумовно, це ранок. Якщо є крупу на ніч, можуть виникнути проблеми зі шлунком. Тому бажано вживати її у світлий час доби. Але в жодному разі не заважайте її з кефіром – це може стати приводом для бродіння і викликати здуття.

Відварювання. Для того, щоб крупа не втратила всі корисні властивості, варити її потрібно не більше 20 хвилин. А краще скоротити цей час до 5-10 хвилин, а потім вимкнути вогонь і накрити кашу кришкою, загорнути рушником. У такій імпровізованій лазні залишити на 1-2 години.

Related Post