Це означає, що продукт вимочують у рослинній олії дуже низької якості або піддають обробці гліцерином. Що більше блищить, то більше жиру. Наприклад, чорнослив обробляють у такий спосіб, щоб плоди не злипалися.Apr 27, 2019
Як мити сушений чорнослив ? Чи потрібно мити ?
- замочити чорнослив у воді ~20ºС на 60 хвилин
- ретельно промити під проточною водою
Dec 31, 2021
Перед вживанням чорнослив потрібно замочувати в прохолодній воді. Часу на це потрібно трохи більше – близько 60 хвилин. Це необхідно, щоб позбутися гліцерину, яким його нерідко обробляють для продажу. Потім потрібно просто промити чистою водою.
Справжній чорнослив – тільки матовий чорний, не гірчить, має насичений солодкий смак із легкою кислинкою. Чорнослив ще можна перевірити так: намочити й подивитись на нього через півгодини, натуральний має місцями побіліти, оброблений – ні. Що менше чорнослив блищить, то краще.