Закушують по-серйозному (але без особливих різких приправ): тушкованою яловичиною, вареною картоплею зі сметаною, солоними грибочками.
Прекрасно підійдуть виноград, черешня або та ж вишня, тістечка. Пити вишневу настоянку потрібно не перекидаючи всю чарку, як горілку, а смакуючи, ковтками. Вишнева настойка чудово зігріває у холодні осінні дні.
🍸 Пряні настоянки можна розбавляти мінеральною водою та содовою, тоніками. Так, чудовий лонг дрінк вийде, змішавши фірмову гранат-базилик на джині та тонік. З соків найкращі лимонний, апельсиновий, грейпфрутовий, томатний, яблучний фреші.
Гіркі настоянки на основі імбиру, горіхових перегородок, лимонів чудово поєднуються з іншими м'ясними стравами. Це тушковане, смажене, запечене м'ясо. Найбільш відповідні види – дичина, кролик, індичка, курка, качка. Алкогольні наливки із прянощами добре йдуть під рибу.