Взагалі, різниця між цими двома типами солі полягає в мірі її помелу, тобто – сіль велика містить кристали великої фракції, а дрібна, відповідно, кристали маленького розміру.Sep 17, 2020
Серед продукції вітчизняних виробників найкращої харчової сіллю за підсумками незалежних лабораторних випробувань було названо: МС, Sea Salt, «Ваш вибір», «Інін», «Сіль Астраханського краю», «Ілецька», «Жива їжа», Marbelle, Mareman, «Чарівне дерево».
Добувають чорну сіль у родовищах багатих на сірководень, саме він обдаровує мінерал чорним кольором. Звичайно, сіль не проходить додаткове очищення, що дозволяє зберегти всі корисні речовини. Вважається, що чорна сіль корисніша ніж морська і тим паче кухонна.
Дрібна куховарська сіль Виходить шляхом неодноразової перекристалізації розсолу та, крім солі, мало що містить в собі – біла кухонна сіль має чистоту щонайменше 97 %. В той час як кам'яна може містити значну кількість домішок, які впливають смак.