У печеному яблуку пектин залишається, він не руйнується, та до того ж в обробленому вигляді він засвоюється краще. Звичайно, деякі вітаміни та мінерали під впливом температури руйнуються, але ми отримуємо велику користь для кишечника.Aug 20, 2020
Калій та фолієва кислота регулюють роботу серцево-судинної системи, залізо підвищує гемоглобін у крові. Регулярне вживання печених яблук може знизити ризик серцевих нападів, інсультів, атеросклерозу, діабету та інших захворювань.
Запечені яблука можуть бути протипоказані при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, що знаходяться в стадії загострення.
Дієтолог радить дотримуватись рекомендацій ВООЗ, у яких радиться вживати дві порції яблук по 150 грамів у день мінімум. Це дозволить отримати організму всі необхідні вітаміни та мінерали. "Можна, можливо вживати яблука абсолютно в будь-якому вигляді, все залежить від здоров'я людини та її звичок.