Чим небезпечний нут?

Ці бобові протипоказані при підвищеному газоутворенні (метеоризмі), при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, печінки та підшлункової залози, а також при панкреатиті та синдромі подразненого кишечника. Ці протипоказання пов'язані з тим, що нут, як і всі бобові, сприяє підвищеному газоутворенню.9 Apr 2021

Завдяки тому що нут багатий на вітаміни групи В, калієм, фосфором, магнієм і залізом, а також незамінними амінокислотами, він надає лікувальний вплив на організм. Він покращує обмін речовин, сприяє зниженню вмісту холестерину в крові та зміцнює імунітет.

У чому шкода нута Його не можна їсти при індивідуальній непереносимості та з обережністю — при слабкому шлунково-кишковому тракті, оскільки він може спричинити здуття. Однак ця «сторона» нута менш виражена, ніж, наприклад, у квасолі. З обережністю слід їсти нут і при циститі, тромбофлебіті та подагрі.

Сприяє зниженню вмісту холестерину в крові, нормалізує артеріальне тиск, зміцнює та підвищує еластичність стінок вен та артерій, попереджає розвиток запальних процесів та утворення тромбів, знижує ризик виникнення інфаркту та інсульту. Нут благотворно впливає на травну систему.

Related Post

Які симптоми скарлатини у дорослих?Які симптоми скарлатини у дорослих?

Симптоми скарлатини у дорослих з'являються через гостру інфекцію, яка вражає переважно ротоглотку. Яскраво виражена інтоксикація, висипання на шкірі, мова стає малиновою. Хворий страждає від лихоманки, скарлатинозної ангіни, локального лімфаденіту. Збудником

Чому жінкам не можна сидіти на гарячому?Чому жінкам не можна сидіти на гарячому?

Крім цього, жінки, які проводять за кермом на гарячій подушці не менше 4-5 годин, ризикують спровокувати зростання доброякісних та злоякісних пухлин або посилити запальні процеси. Втім, це стосується й чоловіків.