Через це вживання великої кількості цукрозамінника може викликати здуття живота та розлад травлення. Крім проблем із шлунково-кишковим трактом, еририт може викликати алергічні реакції на шкірі., як продемонстровано у дослідженні, опублікованому в Journal of Dermatology.
Найбільш безпечні замінники цукру, це еририт, стевія та сукралоза. Про це журналістам розповіла лікар-ендокринолог клініки МДУ, кандидат медичних наук Зухра Павлова.
Чи можна нагрівати? Так, еририт можна нагрівати до 180°C, він плавиться при 121°C, але не карамелізується як цукор. Підходить для випікання, десертів, будь-яких солодких страв та напоїв.
Різниці немає, тому еритріт і еритритол – Це те саме, тобто все це назви однієї і тієї ж речовини з індексом Е968. До речі, ще в скарбничку його назв – еритрол та динний цукор. Харчова цінність еритритолу на 100 грам (калорійність та КБЖУ): калорійність: 20 ккал