Найкраще розбавляти ром вишневим, ананасовим або лаймовим соком, кокосовим молоком або іншими фруктовими фрешами (свіжими соками), балансуючи смак і міцність. Найпопулярніша пропорція – 1:2 (одна частина рому до двох частин соку). В Америці білий ром ще розбавляють колою або содовою (звичайним газуванням).4 черв. 2013 р.
Чим запивати та закушувати ром?
Оскільки напій зазвичай подається як аперитив, закускою можуть стати і легкі, і більш ситні страви:
- фруктова нарізка (краще цитрусові);
- канапе з м'ясом, рибою чи морепродуктами;
- тости з ікрою чи м'ясними делікатесами;
- м'ясна чи рибна нарізка;
- м'ясні ковбаски;
- сирна дошка;
- оливки.
Збережена копія
Як і з чим правильно пити ром?
Чистий ром Якісний білий ром рекомендується пити у чистому вигляді. Це традиційний аперитив: напій слід подавати на початок основної трапези, використовуючи горілчані чарки. Він здатний пробуджувати апетит навіть краще, ніж вино. Подавати до цього виду рому варто м'ясні страви.