Чим замінити оцет Перш за все це лимонна кислота. Запам'ятаймо наступні пропорції: Одна столова ложка лимонної кислоти, розведена в двох столових ложках води – вийде оцтова есенція 70%; А якщо одну чайну ложку лимонної кислоти розвести в 14 ложках води – отримаємо оцет 9%.
Для заміни 4% їдальні оцту, знадобиться 1 частина лимонної кислоти та 34 частини води відповідно.
- Замінити оцет можна лимонною кислотою, розведеною у воді
- Огірки мариновані на зиму
- Чудовий розм'якшувач для м'яса замість оцту – цибульний сік
У заготівлях можна, можливо замість оцту використовувати аспірин (ацетилсаліцилову кислоту) з розрахунку 1 таблетка на літрову банку. Оцет у заготівлях можна, можливо замінити… горілкою. На 1 літр окропу – 60 г солі, спеції та 50 г міцного напою.
Оцет та оцтова кислота – взаємозамінні інгредієнти. Якщо в рецепті вказано кількість оцтової кислоти 70%, її можна без проблем замінити їдальням оцтом. Для цього 1 частину 70% оцтової есенції замініть на 7,8 частини 9% їдальні оцту.