Проваріть буряк, додайте трохи лимонного соку та цукру – Це допоможе позбавитися від присмаку буряків. Використовуючи червоні ягоди, ви отримаєте різні відтінки від світло-рожевого до насиченого червоного кольору. Також проваріть сік ягід з цукром і можна пофарбувати як тісто, так і креми, і навіть мастику.
Найпростіший додати до нього трохи свіжого морквяного соку або сирий яєчний жовток. Насиченим жовтим кольором має шафран та куркума. Щоб зробити з них натуральний барвникпотрібно ретельно подрібнити приправу, розвести її у воді і настояти протягом доби. Після чого суміш можна додавати в крем.
Морква – найдоступніший варіант: натріть на дрібну тертку яскраву моркву та обсмажте її на повільному вогні в олії. Отриману кашку відіжміть через марлю або густе сито. Сік з ягід обліпихи можна додавати в креми або тісто, він дасть нам той же життєрадісний жовтий відтінок.
Червона і рожева фарби виходить при додаванні соків малини, полуниці, журавлини, кизилу, брусниці, смородини, вишні, червоних сиропів, варення, вина, червонокачанної капусти або буряків, які дрібно нарізаються, заливаються такою ж кількістю підкисленої води, доводять майже до кипіння відціджують.