якщо вийшов рідкий – додайте до нього зовсім небагато лимонного соку або залиште в холодильнику; навпаки занадто густий можна розбавити чайною ложкою води (або трохи більше) – смак не постраждає.
Якщо майонез вийшов занадто густим, його можна розбавити лимонним соком, водою, вершками чи сметаною. Лимонний сік найкраще.
Густота майонезу залежить від того, скільки масла ви в ньому використовуватимете. Занадто густий майонез легко зробити рідкішим, розбавивши його простою водою кімнатної температури.
Як і магазинний, майонез, приготовлений у домашніх умовах, не відрізняється меншою мірою жирності, і людям на дієті, звичайно, не підійде. Проте соус, приготовлений удома з якісних продуктів і без консервантів, набагато корисніший.