Соус наршараб багатий вітамінами групи В, вітамінами А, D, Е, К. Продукт містить макро-і мікроелементи: натрій, калій, кальцій, залізо, цинк, магній. У соусі є амінокислоти, протеїни, поліненасичені жирні кислоти.
Соус наршараб здатний підвищити гемоглобін, особливо людям, які страждають на анемію, нормалізує обмінні процеси, що відбуваються в тканинах, підвищує імунітет, насичує організм багатьма вітамінами, органічними кислотами і відіграє важливу роль у процесі кровотворення (калоризатор).
Часто до столу цей соус подають до баранини, телятини, домашнього хліба, овочів на грилі, їм заправляють салати. Крім того, соус можна використовувати як маринад. Достатньо додати пару ложок соусу до шашлику, і м'ясо набуде неповторного аромату та кислого смаку. Ось кілька рецептів м'яса із соусом наршараб.