Фундук містить альфа-токоферол, варіант вітаміну Е, який, як відомо, здатний знижувати ризик раку на 50 відсотків. Ці горіхи також є багатим джерелом марганцю. Відомо, що цей мінерал входить до складу антиоксидантного ферменту мітохондрій, який також відіграє важливу роль у запобіганні раку.31 Jan 2020
Добова норма споживання фундука – Близько 50 грам. Цей горіх не варто вживати тим, хто страждає на хронічні захворювання печінки, а також діабет у важких формах.
Фундук містить усі необхідні нам амінокислоти, вітаміни А, С, Е, РР, групи В. Мінералів у фундуке величезна кількість: калій, фосфор, магній, багато сірки та фтору, марганцю та цинку, йод, мідь, хлор, натрій, залізо, кобальт. Заліза в фундуке більше, ніж у м'ясі.
Вони можуть спричинити сильну алергію та спровокувати захворювання печінки. Містить вітаміни групи B, вітамін A, C, E, K, PP, ніацин та мікро та макроелементи залізо, йод, мідь, марганець, цинк, фтор, селен, калій, магній, кальцій, натрій, сірка, фосфор.