У полбі містяться: – Вітаміни (В1; В2; В6; В9; РР; Е; К); – мінерали (фосфор, калій, кальцій, магній, натрій, хром, кремній, залізо, цинк, мідь, селен);Aug 10, 2021
Головна перевага полби – відсутність глютену, одного з основних алергенів, особливо у дітей. Полба підходить для харчування діабетиків, нормалізує процеси метаболізму та зменшує рівень цукру в крові, також сприяє зміцненню імунітету, виводить шлаки та токсини з організму.
Полба помітно корисніше за пшеницю. Вона містить більше білка, вітамінів та мінералів. І здебільшого, звичайно, все це міститься саме в оболонці зерна. До того ж, цільнозернове борошно з Полби знижує «потовсті» властивості випічки.
Як готувати полбу Перед приготуванням крупу необхідно кілька разів промити проточною водою та замочити у великій кількості води на 1-2 години. Можна, можливо замочити і на ніч, але необов'язково. Можна, можливо варити полбу на воді або на суміші води та молока.