Смачні та поживні, вони є джерелом білка, корисних жирів, вітамінів, мікроелементів та багатьох інших речовин. Але це дуже важка їжа і зловживати нею не можна. Щоб горіхи та насіння зробити легшими для засвоєння, а також підвищити їхню поживність необхідно використовувати технологію замочування.
Для прискорення пророщування насіння мікрозелені соняшник можна замочити в питній (не кип'яченій) воді на кілька годин (можна на ніч) у керамічному або скляному посуді. Бажано прикрити тарілку кришкою.
Найпростіший спосіб замочити зерно – це залишити його у воді на ніч за кімнатної температури, а зранку промити. Щоб позбутися антинутрієнтів і стати легшими для травлення, потрібно: для зеленої гречки, кіноа, пшона, рису – 8-12 год для насіння льону – 8 год