Перед тим, як готувати смачну кабанятину, варто врахувати, що приготування дикого кабана має певні особливості. Щоб м'ясо дорослих самців не було надто жорстким, його слід вимочувати в оцті щонайменше 3 години.
У домашніх умовах для позбавлення від неприємного запаху м'ясо дикого кабана вимочують у слабкому 2-х процентному розчині оцту або лимонного соку протягом кількох годин, або для цих цілей використовують молочну сироватку, в якій м'ясо має перебувати протягом доби.
Навіщо вимочують м'ясо Народна чутка рекомендує вимочувати м'ясо для того, щоб відбити сторонні запахи. Вважається що м'ясо диких тварин погано пахне, і готувати одразу його не можна. Тривале перебування з водою видаляє кров та гематоми. М'ясо мочать дві доби, змінюючи воду кожні 3:00.
Вимочування кабана. Жорстке м'язисте м'ясо можна поліпшити тривалим вимочуванням в молочній сироватці протягом доби або в 2-3% столовому оцті. Молочна та оцтова кислоти розм'якшують сполучні волокна, оброблене таким чином м'ясо стає більш м'яким та смачним.