Чи потрібно вимочувати баклажани перед запіканням?

Баклажани нарізають і опускають у каструлю із холодною підсоленою водою. Так як баклажани у воді не тонуть, доведеться притопити їх за допомогою гніту. Півгодини такої «ванни», і вся гіркота з баклажанів йде. Залишиться їх обполоснути, віджати від надлишку води та приступити безпосередньо до готування.

Мокрий спосіб видалення гіркоти передбачає, щоб нарізані баклажани замочити на 30 хвилин у підсоленій воді (1 ст. л солі на 1 літр води). Баклажани у такій воді спливають, тому притисніть зверху шматочки баклажанів блюдцем. Після вимочування промийте баклажани під проточною водою.

соланіну У перестиглих баклажанах, які відрізняють насиченим чорним кольором шкірки, міститься велика кількість алкалоїду – соланіну. Саме цей отрута надає баклажанам відому всім гіркоту. Чим стигліша ягода, тим більше в ній соланіну.

Related Post

Death stranding як швидко побудувати дорогуDeath stranding як швидко побудувати дорогу

Як будувати дороги у Death Stranding? Щоб збудувати ділянку шосе, гравці повинні покласти певну кількість кераміки, металів та хіральних кристалів у Дорогопрокладники, розташовані вздовж шосе. Для кожного Дорогопрокладача потрібна різна