Рис басматі промити в ситі під проточною водою. Це видаляє зайвий крохмаль і гарантує, що рис не буде липким і грудкуватим після приготування. Дати воді добре стекти. Промитий рис додати в киплячу воду або бульйон.Apr 26, 2019
Важливо правильно підготувати рис до варіння. Цей етап багато хто пропускає, і тому рис злипається і перетворюється на клейку кашу. Отже, перед варінням рис необхідно ретельно промити холодною проточною водою, поки вода не стане прозорою. Промийте рис приблизно п’ять разів, щоб позбутися крохмалю.
1 Рис промити від 3-х до 7-ми разів. Якісно промита крупа – запорука позитивного результату. 2У каструлі з товстим дном довести до кипіння підсолену воду, всипати рис .
Сорт рису. Оброблений кругло- або середньозернистий рис потрібно промивати, щоб зменшити склеювання зерняток. А ось елітні сорти (басматі, жасмин, дикий, бурий, індійський, червоний рис) не потребують промивання після приготування.