Так звані «спіднички» та темні платівки під капелюшком чіпати не варто — саме вони надають грибам характерного смаку.. Однак сенс в очищенні капелюшка все ж таки є, коли гриби досягають 5 см у висоту. Зі збільшенням розміру шкірка потовщується, і гриби можуть вийти жорсткими. Nov 8, 2020
Тепличні молоді екземпляри досить добре промити під водою. Зібрані в лісі гриби мало промити, їх обов'язково додатково очищають від землі, комах та іншого сміття. знімають верхній шар, в якому можуть бути шкідливі, токсичні речовини. Гриб їх вбирає із навколишнього середовища.
Якщо печериці дрібні, слід ретельно протерти їх сухою серветкою — мити або чистити необов'язково. З великих також потрібно прибрати землю, після розрізати на 2-4 частини і зняти з капелюшків тонку шкірку. Ніжки можна або витерти сухою серветкою. Після цього гриби готові до вживання.
0:063:02Suggested clip 26 secondsЯк чистити печериці перед приготуванням – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip