Стручки гороху миємо, потім витягаємо з них горошини. Наступний важливий крок – бланшування. Якщо його пропустити, горошок з морозилки буде гарний не більше місяця, а потім набуде гіркого крохмалистого присмаку, бо без бланшування горох продовжує старіти навіть замороженим.
Зерна гороху відкидають на друшляк і дають максимально стекти воді. Потім горошок розсипають на рівну поверхню та заморожують протягом кількох годин. Це дозволить зробити заморожування розсипчастим. Після того, як зерна злегка промерзнуть, їх зсипають у пакет для заморозки і прибирають на зберігання в морозильну камеру.
Найчастіше заморожений горошок кладуть у підсолену киплячу воду і варять близько п'яти хвилин.
Як приготувати У воду, що закипіла, кидаємо горошок варимо 2 хвилини. Зливаємо окріп, обдаємо холодною водою, кидаємо в салат.