Розводимо желатин у бульйоні правильно Приготування: Желатин з пакета висипаємо у склянку. Додаємо 0,2 л остиглого бульйону і розмішуємо, залишаємо до повного набухання. Чекаємо приблизно 30-60 хвилин.
Потім процідіть і готуйте далі за рецептом. Розчиняючи набряклий желатин для холодця в гарячому бульйоніне доводьте його до кипіння. А якщо ні, то він втратить свої властивості, і його застосування буде абсолютно марним.
Порошковий желатин потрібно замочувати у воді у співвідношенні 1:6 (іноді використовують формулу 1:5). Це означає, що якщо в рецепті вам потрібні 10 грамів желатину, ви замочіть його у 60 грамах води. У всіх інших сенсах порошковий та листовий желатин абсолютно ідентичні, якщо мають ту саму силу желювання.