Правильно організоване зберігання дає змогу залишати в’ялене м’ясо на строк: до 1 місяця – у помірно прохолодному місці, наприклад, у коморі; до пів року – на будь-якій полиці холодильника; до одного року – в умовах морозильної камери.
У побутовому холодильнику вдається зберегти якість в’яленого м’яса аж до чотирьох місяців, якщо ж використовується вакуумна упаковка, термін можна подовжити аж до півроку. У разі ж, якщо комбінувати вакуумний пакет і морозильну камеру, м’ясо збереже свої якості протягом року.
Коли шматок майбутньої шинки покривають сіллю, остання витягує воду на поверхню м’яса, звідки волога випаровується. Крім того, сіль перетворює поверхню м’яса та його верхній шар на вороже середовище для бактерій. Такий рівень солоності зневоднює м’ясо, перетворюючи його на в’ялене.