У вакуумі припиняється зростання бактерій і сир може залишатися свіжим набагато довше. Термін зберігання сиру у звичайних умовах становить від одного до двох тижнів у звичайних пакетах та контейнерах, але використання вакуумної упаковки збільшує цю тривалість від чотирьох до восьми місяців.
Сирні товари в вакуумної упаковки в нормі повинні зберігатися у холодильнику при температурі від 0 до 3 ⁰С. При зберіганні продукції при температурі від 0 до +3 ⁰С відзначаються такі показники: Твердий сир міститься трохи більше 90 днів; М'які сорти сиру зберігаються до 20 днів.
Найоптимальнішим та найдоступнішим місцем для зберігання сиру є холодильник. Він забезпечує найщільнішу герметизацію для захисту сиру від вологи та запахів. Термін зберігання сиру в залежності від сорту становитиме від двох тижнів до місяця. У морозильній камері сир збережеться трохи довше – до трьох місяців.
Великі шматки сиру у вакуумі можуть зберігатися до 40 діб; Сир у вигляді нарізки зберігається до 25 днів.