Чи можна замочувати рис для плову?

Для приготування плову замочувати і промивати слід усі сорти рису, включаючи попередньо оброблені парою .Jan 5, 2015

Треба замочувати, але правильно Рис для плову треба замочити без попереднього ретельного промивання. Витримують крупу у воді від 1,5 до 4 годин. При цьому воду необхідно гарненько посолити. Секрет у тому, що вода для замочування має бути неодмінно гарячою, близько 60 градусів.

Висновок перший, що лежить на поверхні – слід замочувати рис за температури води 60С. Другий – в окропі краще не замочувати. Але при цьому я маю сказати, що якщо замочувати рис у холодній воді, але триваліший час, то результат буде майже таким самим гарним, як у разі замочування в гарячій воді.

Вчені з Королівського Університету Белфаста вважають, що якщо замочувати рис у воді на ніч, кількість миш’яку, який у ньому міститься, знижується на 80%. Разом з ним з продукту йдуть і інші шкідливі речовини. Такого висновку вчені дійшли після того, як випробували кілька способів приготування рису.

Related Post