Звичайна моцарелла містить дуже багато вологи, тісто в результаті може просто розм'якнути. Натріть моцареллу для піци і посипте начинку, а моцареллу в розсолі використовуйте для прикраси вже готової страви.
Якщо маєте намір приготувати класичну Маргариту, варто взяти сир у кульках і розсолі: він вологий, має пухку текстуру (схожий на губку). Усього кілька шматочків такий моцарелли у начинку до початку приготування додадуть піца ту саму м'якість.
Вважається що моцарелла у великій кульці без розсолу призначена для запікання, насправді будь-яка моцарелла може запікатися, але в розсолі сир ніжніший і смачніший, а великий і сухий сир просто нижче класу, що автоматично звужує його застосування.
Сироватку, що залишилася після виготовлення моцареллизазвичай використовують як сировину для виробництва іншого іменитого італійського сиру – рикотти.