У середньому яловича печінка вариться протягом 40 хвилин ціла і 20 хвилин нарізана на шматки з моменту закипання бульйону. Приблизно стільки часу потрібно на її попереднього замочування. Яловича печінка потребує попереднього замочування в холодній воді або молоці.
5 хвилин Печінка відварити в підсоленій окропі. Варимо 2-5 хвилин після закипання. Не варто перетравлювати печінка, від цього вона стане жорсткою та гумовою. Готовність печінки можна перевірити розрізавши найбільший шматочок печінки та перевірити її готовність.
Печінка не можна перетравлювати, інакше вона стає жорсткою і несмачною, а недовареною можуть бути збудники небезпечних захворювань. Готуйте печінка за такою методикою: Розморозьте печінка за кімнатної температури. Свіжу печінка промийте у холодній воді.