Більшість партій збитих вершків можна зберегти за допомогою простого трюку. Коли міксер працює на низькій швидкості, повільно збризкайте масу охолодженими вершками. Продовжуйте збивати, доки продукт не відновить свою пухнасту структуру.
Вершки повинні бути холодними, дуже холодними, Але не крижаними і аж ніяк не змерзлими! Якщо вершки будуть замерзлими або теплими, то при збиванні станеться розшарування. Сироватка та олія виходять!
6 годин Найменше при температурі від +2 до +6 °C можна зберігати торти та тістечка з збитими вершками і збитою сметаною, їх термін придатності становить лише 6 годин. Якщо в торті або тістечка заварний, вершковий, сирний крем або суміш цих кремів, то термін зберігання таких виробів становить 18 годин із моменту виготовлення.