Кухарі сходяться на думці, що кришку каструлі або казана потрібно тримати відкритою, поки смажиться м’ясо і тушкуються овочі .Dec 2, 2021
Залишаємо каструлю на маленькому вогні із закритою кришкою 20 хвилин. Після закінчення 20 хвилин вимикаємо вогонь, знімаємо каструлю з плити. Відкриваємо кришку, витягуємо голівку часнику (викидаємо) і тепер перемішуємо рис із м’ясом, цибулею та морквою. Плов готовий!
Коли рис стане м’яким і вода повністю випарується, вогонь зменшують до мінімуму і рис накривають тарілкою на 15-20 хв, щоб плов упріл. Перед подачею на стіл плов зазвичай пермішують.
Технологія приготування Коли рис, м’ясо та інші складові плову мліють на повільному вогні, вони обмінюються смаками і виходить дуже смачна й ароматна страва. Не варто забувати, що після того як додано рис, перемішувати плов не можна, інакше замість розсипчастої смачної страви вийде каша з м’ясом.