Таким чином, епоксидна смола, сама по собі, нешкідливий продукт, проте через домішки вона може бути токсичною. Тому перш ніж використовувати його, наприклад, для виготовлення посуду, потрібно переконатися, що це можна зробити. 3 квітня 2018
Є і курити у робочій зоні не можна. За дотримання правил роботи з епоксидний смолий ризик для здоров'я мінімальний, а застиглі епоксидні виливки та покриття хімічно інертні, не становлять небезпеки та використовуються у харчовій промисловості та медичних закладах.
Особливо небезпечна «епоксидка» у гарячому стані. При зіткненні зі шкірою препарат може спричинити подразнення, дерматит і навіть опіки. При вдиханні парів подразнюються слизові поверхні дихальних шляхів та очей, випари можуть спричинити отруєння.
На даний момент лише одна наша смола має сертифікат на безпечний контакт із харчовими (але лише холодними!) продуктами – Art Pro 2.0. Класти їжу на тарілки, чизборди та таці, зроблені з інших наших смол ми украй не рекомендуємо.