Чи можна їсти відварені печериці?

Вони складаються на 90% із води, а все інше – корисні мінерали, такі як залізо, цинк, кальцій, йод, фосфор, рубідій та олово. Крім цього, печериці збагачені великою кількістю вітамінів, до їх складу входять: вітаміни В1, В2, В6, В12, D6, D12 нікотинова та пантотенова кислоти, біотонін та ін.

Пухкі, м'які, темні гриби з вираженим запахом гнилі треба викинути відразу. Вживати їх у їжу не можна. Свіжий печериця має білий, світло-коричневий або бежевий капелюшок, він пружний і твердий, з матовим блиском.

Гриби погано перетравлюються у шлунково-кишковому тракті через великий вміст хітину, речовини, яку переробляти організму дуже важко. Найбільша концентрація хітину виявлена ​​у ніжках грибів, тому їх краще не вживати в їжу або перед приготуванням зняти верхній шар.

Related Post

Чи можна кисіль при кишковій інфекції?Чи можна кисіль при кишковій інфекції?

Саме тому кисіль включений до дитячого раціону та лікувального меню при захворюваннях шлунково-кишкового тракту: виразках, гастритах, запаленнях та ін. Також напій допомагає налагодити роботу кишечника: у його складі є кукурудзяний