Перед приготуванням сирі курячі сердечка необхідно промити, видалити згустки крові з камер, а також зрізати жир із верхівок. Їх можна готувати цілими або розрізати на дві половинки. З курячих сердечок можна приготувати суп – з квасолею, макаронами, грибами, рисом або пшоном.
Як і будь-який інший м’ясний продукт, серця містять у собі холестерин. Це робить вживання максимально обмеженим для тих, хто схильний до тромбоутворення. Навіть здоровим людям рекомендується скоротити їх вживання в їжу до 3 разів на тиждень. У разі панкреатиту.
Цей продукт дозволений людям на лікувальних дієтах, а також тим, хто страждає від надмірної ваги. Головне – не смажити сердечка, а тушкувати, варити або робити з них заливне. Курячі сердечка корисні для кровоносної системи та процесу кровотворення.