Підкреслимо, що сом та вугор теж дозволені: вони вважаються рибами, хоча зовні і відрізняються від більшості риб.16-Sept-2020
Найсмачніша частина сома – Це хвіст. З нього можна, можливо приготувати досить велику кількість перших та других страв, різноманітні закуски та начинку для пирогів. Відмінними смаковими якостями має копчений сом. Завдяки такому виду обробки у цієї риби пропадає характерний річковий запах.
Відповідь: За одностайною думкою всіх чотирьох мазхабів, будь-яка риба є халялем. Рибі, як і будь-яким іншим морським тваринам, горло не перерізається. Деякі умертвляють рибу, завдаючи їй удару по голові. Риба, вбита таким чином, так само халялем, хоча у застосуванні такого способу немає потреби.
Звичайний сом, або європейський сом (лат. Silurus glanis), – велика прісноводна безлуската риба сімейства сомових (Siluridae)