Гриби внесуть різноманітність до раціону сушіння. Їх можна фарширувати, а можна просто додавати до улюблених страв, при цьому печериці, наприклад, не вимагають тривалої термічної обробки. У 100 г грибів міститься всього 2 г вуглеводів.
Для сушіння підійдуть будь-які гриби, які не мають гіркоти, тому що в процесі сушіння вона лише посилиться. Найпопулярніші гриби для сушіння – білі гриби, подосиновики та підберезники, моховики, маслюки, опеньки, лисички та печериці.
Гриби корисні для схуднення, додаючи їх до кожного прийому їжі, ви зможете довше відчувати почуття ситості, оскільки цей продукт багатий на клітковину. Тим не менш, у грибах міститься мало калорій, тому вони не здатні надати організму великого заряду енергії.
Приймати в їжу гриби при дотримання цієї дієти – заборонено. Це зумовлено тим, що вони є "важкими" для системи травлення. Шлунком виділяється більша кількість ферментів для їх перетравлення, т.е.