Єдиної думки про вплив фольги на здоров'я людини поки що немає. Але більшість дослідників сходяться на думці, що фольга не так шкодить, якщо використовувати її правильно. Так, зберігати у фользі готову їжу, помістивши в холодильник, абсолютно безпечно.
Фольга майже 99 % складається з алюмінію. Цей метал може накопичуватися в легенях, нирках, щитовидній залозі та головному мозку, провокуючи розвиток різноманітних захворювань.
На міграцію металу на продукти при приготуванні це ніяк не впливає. Підіб'ємо ще раз підсумок: алюміній і справді здатний переходити з фольги у продукти, але більшу його частину організм не засвоює і легко виводить. Так що запікання в фользі – Цілком безпечний спосіб готування.
Які продукти не можна готувати у фользі Найчастіше алюміній стає небезпечним при зіткненні з червоним м'ясом та домашнім птахом. Збільшується виділення алюмінію при додаванні сиру, лимона, спецій та солі. Медики настійно рекомендують відмовитися від готування цих страв фользі.