Існує міф, що для того, щоб макарони не злиплися, при варінні потрібно додати олію. Вважається, що воно огортає макарони і не дає їм злипнутися. Але це не так – щільність олії менше густини води, тому воно піднімається нагору.
Оливкова масло при варінні пасти у воду додавати, звичайно ж, можна, можливо. Але це не відіграватиме ніякої ролі — ніяк не позначиться на якості та смаку готової страви. Досить, загалом, це марна дія. По-перше, оливкова масло під час нагрівання втрачає свої корисні властивості, вітаміни та інше.
Не промивати Додати пару столових ложок оливкової, соняшникової або 50 г вершкового олії і ретельно перемішайте. Якщо ви готуєте пасту з соусом, наприклад, карбонару або болоньєзе, то навпаки залиште в каструлі трохи води або додайте її в соус.