Від відсотка жирності безпосередньо залежить час їх збивання: з жирністю 33% збиваються 4 – 7 хвилин, а 10% – від 15 хвилин.
А тепер чим же можна загуснути вершкиЯкщо вони все-таки не збиваються в міцну піну навіть при дотриманні всіх правил. Змішуємо 2 столові ложки цукрової пудри та 1 столову ложку крохмалю. Цього вистачить на 300 мл вершків. Перемішуємо на низьких оборотах і даємо постояти хвилин 10 — 15.
Вершки 10% жирності додають у каву та молочні коктейлі, соуси для пасти, різотто, жюльєни, страви зі смажених та тушкованих грибів, кролика, курки. Нежирні вершки входять до рецептів супів, ними можна варити каші, робити млинці, замішувати здобне тісто.
Для збивання підходять тільки вершки жирністю 30% -33%. Якщо ви візьмете вершки з меншою жирністю, то збити їх до консистенції ви не зможете, вони так і залишаться рідкими.